Már csak a nyitásra várnak a Csengey Kulturális Központban
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. december 2.

- A Paksi Deák Ferenc Egyesület is a városért kíván dolgozni

- Összefoglaló, 2021. december 1.

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Már csak a nyitásra várnak a Csengey Kulturális Központban

  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. április 29., csütörtök – Amikor megérkeznek az erre vonatkozó engedélyek, elindulnak ismét a tömbbelső koncertek – mondta a Csengey Kulturális Központ igazgatója, Márkus Zalán. Egyelőre tíz előadást terveznek.

 

Gulyás Gergely a mai, csütörtöki Kormányinfón közölte: négymillió beoltottnál a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, az üzletekben este 11-ig lehet vásárolni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint holnap elérhetjük a 4 millió beoltottat, így tudnak dönteni az újraindításról.

 

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, az üzletekben este 11-ig lehet vásárolni. Este 11-ig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, itt a gyerekeknek nincs szüksége védettségi igazolványra, csak a felnőtteknek, ugyanez igaz a szállodákra is. Ötmillió beoltott elérésekor szeretnék feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat, ezt a számot május 10-e után érhetjük el. Nyitnak a színházak, mozik és könyvtárak. A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11-ig a sportrendezvényeket is látogathatják. A magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatban egyelőre fennmaradnak a korlátozások.

 

Ennek jegyében terveznek, nem várják ölbe tett kézzel a nyitási engedélyt a Csengey Kulturális Központban. Márkus Zalán igazgató arról tájékoztatott, hogy az első alkalommal az Atomtéren, majd a Polgármesteri Hivatal előtt, a Szent István téren, a Táncsics Parkban és Dunakömlődön tartanak tömbbelső koncerteket, újdonságnak számít, hogy két szabadtéri, nyilvános filmvetítést is remélhet a közönség. Az Atomtéren Tóth Viktor zenekar kezd, majd Kovács Aliz, Shisha Café, a Bereg testvérek és mások is fellépnek a koncerteken.

 

Márkus Zalán a Paks-Press-nek elmondta: a színpadtechnika felülvizsgálata megtörtént, közel négymilliós költséggel. A gépészet is majd megújul, a szerkezet elavult. A jövő hét végére elkészülnek a Házban a festéssel is. Készülnek az augusztus 20-iki rendezvényre, eddig tizenhárom pályázatról kapott a Ház pozitív visszajelzést, ez kilencven millió forint bevételt hozhat.

A mozi egyéves felülvizsgálata megtörtént, itt is a nyitást várják, de még nincs döntés arról mi lesz az első film, de az bizonyos, hogy heti négy vagy hét előadás lesz, a környék-beli mozi árakon lehet megváltani a belépőt.

 

Cseresznyés és Sóstó ügyében azt mondta az igazgató, hogy később lesznek konkrétumok, amelyet közölnek az iskolákkal.

 

Képünkön: Lampert Marianna könyvtáros a Csengey Kulturális Központban.

 

PAKS-PRESS 2021. április 29. 12.45. +++