A paksiak visszakapták a mozit
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. december 2.

- A Paksi Deák Ferenc Egyesület is a városért kíván dolgozni

- Összefoglaló, 2021. december 1.

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A paksiak visszakapták a mozit

  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. május 12., szerda - Szabó Péter polgármester, Márkus Zalán házigazgató és Zomborka Zoltán a HÁEMZÈ Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón számoltak be a kilencven férőhelyes kamaramozi üzemkezdetéről a Csengey Dénes Kulturális Központ, kamara mozitermében, 2021. május 12-én.

 

A Paksi Mozi 2021. május 20-án, csütörtökön kezd, a premierfilmek megjelenésével egy, vagy közel egyidőben élvezhetik a nézők mind a külföldi, mind a hazai sikerfilmeket – hangzott el a tájékoztatón.

 

A koronavírus harmadik hullámának enyhülése magával hozta azt, hogy más intézmények mellett újra kinyithatják kapuikat a mozik is. A legkorszerűbb technikával felszerelt intézmény már 2020 tavaszára elkészült, de csak mostantól tudja fogadni első nézőit. „A Paksi Mozi” elnevezésű filmszínház 2021. május 20-án, csütörtökön megkezdi működését. Az első vetítés a Szuperagy című film lesz, 16 órakor kezdődik. Az általános időpontok 10, 14, 16, 18, 20 óra, de a későbbiekben az éjszakai vetítés is lehetséges lesz, akkor, amikor a járványügyi rendelkezések ezt lehetővé teszik. A jegyek ára felnőtteknek 1400 forint, a gyermekeknek 1000 forint lesz.

 

Minden nap lesz vetítés: hétfőtől csütörtökig napi három, míg pénteken négy, szombaton hat és vasárnap öt alkalommal, ez összesen huszonhét előadást jelent. A kínálatban a legkisebbektől kezdve a felnőttekig mindenki minden héten megtalálhatja majd a magának megfelelő alkotást. Például a nyitóhéten a következő filmeket vetítik: Szuperagy (vígjáték), Szörnybirodalom (akció), The Doorman – Több, mint portás (akció), Pesti balhé (vígjáték), Kutyák és macskák 3 – A mancs parancs (családi vígjáték), Boss Level – Játszd újra (akció). A terem kilencvenfős, a hangtechnika 7.1 Dolby Surround és a vetítőgép alkalmas a háromdimenziós filmek vetítésére is.

 

A jelenleg érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően csak azok látogathatják a vetítéseket, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A 18 év alattiak csak akkor vehetnek részt vetítésen, ha őket egy védettségi igazolvánnyal érkező felnőtt kíséri. Ez alól azok a 16 - 18 évesek a kivételek, akik már az első oltásukat megkapták, és ezt védettségi igazolvánnyal bizonyítani tudják. Mind a pénztárnál, mind a jegy kezelésénél igazolni kell tudni, hogy az érintett rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

 

A mini filmszínházat gazdasági vállalkozásban működteti HÁEMZÈ Kft., tulajdonosa Zomborka Zoltán arról tájékoztatott, hogy a mozihoz kapcsolódik majd büfé, és internetes tájékoztató platformok, közösségi oldalak.

 

Képünk: Elindul a vetítés a paksi kamara moziteremben

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. május 12., szerda - A Paksi Mozi 2021. május 20-án, csütörtökön kezd, premier moziként a filmek megjelenésével egy, vagy közel egyidőben élvezhetik a nézők mind a külföldi, mind a hazai sikerfilmeket.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++