Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. december 2.

- A Paksi Deák Ferenc Egyesület is a városért kíván dolgozni

- Összefoglaló, 2021. december 1.

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Pupp Réka: ez életem egyik legjobb éve

  nyomtatási kép

 

Olimpia-Tokió2020

Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:

 

Tokió, 2021. július 21., szerda - A cselgáncsozó Pupp Réka felnőtt pályafutása legjobb évének tartja az ideit és úgy véli, mentálisan megerősödve várhatja az olimpiai rajtot.

 

A 25 éves versenyző - aki juniorként nyert Eb-t, U23-as Eb-n pedig kétszer is ezüstérmet szerzett - ebben az évben harmadik helyen végzett a Tbilisziben rendezett Grand Slam-tornán, ugyancsak bronzérmes lett a lisszaboni Európa-bajnokságon, valamint kijutott első olimpiájára.

"Nem egészen ilyen olimpiára gondoltam - mondta az olimpiai faluban a koronavírus-járványra utalva. - De ahogy elindítottak minket, ahhoz képest nincs az a hatalmas szigor, hogy például három alkalmazást kell letölteni, és ezt kell, vagy azt kell csinálni."

Hozzátette, úgy gondolja, számára kedvező volt a tokiói játékok egyéves eltolása.

"Persze az első néhány hónap nekem is nehéz volt, le kellett állni az edzésekkel, csak kondimunkát végezhettünk, amit kicsit unalmasnak tartok, ugyanakkor mindenképpen szükségesnek. Aztán jöttek az eredmények, így jól jött számomra a halasztás. Mondhatjuk, hogy ez felnőtt pályafutásom, életem egyik legjobb éve idáig, de azért remélem, lesz még jobb is. - Sikerült letennem a névjegyemet, nagy ugrás volt, és van rá lehetőség, hogy még nagyobb legyen" - fogalmazott az Atomerőmű SE sportolója.

A cselgáncsversenyek helyszínéről, a sportágban szentélyként tisztelt Nippon Budokanról úgy vélekedett, nagy megtiszteltetés ott tatamira lépni, és már ismeri a 2019-es világbajnokságról. A szurkolók hiánya szerinte nem befolyásolja majd az erőviszonyokat, ő maga nem is szeret annyira nézők előtt dzsúdózni.

 "Igazából az erősségem, hogy az állóképességem nagyon jó, és ebben bízhatok most is. Másrészről, amiben idén sokat fejlődtem, az a mentális rész. Ez azért sokat hozzá fog adni a teljesítményemhez" - nyilatkozta.

A sorsoláson nem lesz kiemelt, és majd csak vasárnap reggel, a versenye napján nézi meg ki lesz az ellenfele, hogy ne stresszeljen rajta feleslegesen.

"Vannak konkrét céljaim, de ha ki tudom adni magamból, ami bennem van, ha győztes, vagy akár vesztes meccs után úgy tudok lejönni a szőnyegről tiszta lelkiismerettel, hogy mindent beleadtam, akkor elégedett leszek" - jelentette ki Pupp Réka.

A cselgáncstorna szombaton kezdődik Tokióban, az 52 kg-os Pupp Réka a második napon lesz érdekelt. +++