Parkolók a Szentháromság téren
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. december 2.

- A Paksi Deák Ferenc Egyesület is a városért kíván dolgozni

- Összefoglaló, 2021. december 1.

- Összefoglaló, 2021. november 30.

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Parkolók a Szentháromság téren

  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. szeptember 7., kedd – A Szentháromság tér teljes felújítása után új közterületi, korlátozás nélküli tizenkét férőhelyes parkoló készült el, amely segíteni hivatott a tér időszakos, erőteljes forgalomterhelésén – hangzott el egy mai helyszíni sajtótájékoztatón.

 

A terület forgalom érzékenységére tekintettel a Bezerédj iskola közelében további parkolók is rendelkezésre állanak, így a gyermekintézmény előtt vagy az Anna utcában.

 

Megkezdődött a Szentháromság tér – Petőfi utca sarkán a tér parkolóinak műszaki átadása, 2021. szeptember 7-én. Egy régi üzletház helyén, egy tizenkét férőhelyes parkoló megépítéséről a SÉD-GÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szerződött az önkormányzat, 2021. június 11-én.

 

A költség kilencvennégy millió forint volt – mondta el Szabó Péter polgármester. Hangsúlyozta, hogy a parkolót változó forgalmúnak tekintik, hiszen a szülő-gyermek autós érkezések után a Földhivatal dolgozói, illetve ügyfelei is megállhatnak itt. Szólt arról is, a Szentháromság téri zöld felületeket még ezek után alakítják majd ki. Megemlítette, hogy a parkoló közvetlen közelében okospadok vannak, amelyek wifi-vel és töltővel rendelkeznek.

 

További városfejlesztésről is beszélt. Felidézte, hogy a szerdai testületi ülésen módosítják a költségvetést, a magyar kormány támogatásával, Süli János országgyűlési képviselő közbenjárására teljeskörűen megújítják a Táncsics utcát, további tömbbelső felújítást hajtanak végre ugyan ezen a városrészben, és még ebben az évben megújul a Hajnal és a Villany utca is, valamint a mentőállomás felé vezető út is. - Napirenden van a Gábor Áron utca rekonstrukciója – tette hozzá Szabó Péter.

 

A Szentháromság tér új parkolójának építésekor több nem várt műszaki feladat is nehezítette a kivitelező cég munkáját. Erről a SÉD-GÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője tájékoztatott. Balassa Zoltán szavai szerint egy üledékes pince zárása és egy patakfedés többlet-munkálatai ellenére a tudták a kivitelezői határidőt tartani.

 

PAKS-PRESS 2021. szeptember 7., 10:23. +++