Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

2021-06-05 18:12:25


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. június 5., szombat – Fizikailag és lelkileg úgy érzem, rendben vagyok. Az a tény, hogy olimpiai kvótát szereztem, erőt ad a budapesti világbajnokságra is – mondta Pupp Réka a Paks-Press Hírügynökség megkeresésére.

 

Szombaton kora délután Budapesten megtartották a judo világbajnokság sorsolását: 118 ország 665 sportolója kapott ellenfelet a vasárnap rajtoló viadalra. A nemzetközi szövetség tisztújító kongresszusa után szombat délután került sor a világbajnokság sorsolására, vasárnap pedig indulhatnak a küzdelmek a Papp László Budapest Sportarénában. Az idei felnőtt világbajnokság a jövő vasárnapig tart.

 

A verseny: a sportág egyik legrangosabb eseménye. Az elsőt 1956-ban, Tokióban rendezték meg, 1980-ban került sor az első női világbajnokságra, 1987 óta rendezik együtt a férfiak és a nők versenyét. A vb-t 2007 óta az olimpiák évét leszámítva minden évben megrendezik, a budapesti lesz a 36. férfi és 25. női világbajnokság. A kezdés előtt a budapesti IJF-közgyűlésen Marius L. Vizert ellenjelölt és ellenszavazat nélkül újra választották elnöknek.

 

- A világbajnokságra készülve, az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk, táborról táborra mentünk, fizikailag és lelkileg úgy érzem, rendben vagyok. A versenytársakat ismerem, elemeztük is őket – mondta Pupp Réka, aki 52 kilogrammban lép majd tatamira hétfőn, amikor első ellenfele a lengyel Agata Perenc lesz. Amennyiben az Atomerőmű versenyzője továbbjut, a következő megmérettetésben az orosz Kunetsova Aleysával kell megküzdenie. A női 52 kilogrammban a címvédő a japán Abe Uta.

 

Hétfőn, a judó VB-t az M4 Sport csatornán követhetik azok, akiknek a túljelentkezés miatt az előzetes regisztráció nem sikerült. Naponta háromezer néző tekintheti meg a budapesti Papp László Sportarénában a vasárnap kezdődő olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságot. +++