Tájékoztató a Szent István Napokról és a Város Napjáról

2021-07-27 17:25:39


 


(PAKS-PRESS) Paks, 2021. július 27., kedd -  Szabó Péter polgármester és Márkus Zalán a Csengey Kulturális Központ igazgatója az Ürgemezei Pihenőparkban tájékoztatójukon, 2021. július 27-én. Az augusztus huszadikához kötődő Szent István Napokról és a szeptember 3-án és 4-én tartandó Város Napjáról hangzott el előzetes felhívás, a rendezvényekről részletes információkat kaptak az újságírók, kedden.

 

Elmondták: az Ürgemezőn augusztus 19-én kezdődik a Szent István napok rendezvénysorozata, amely 21-én zárul. A kezdőnap sztáregyüttese Neoton együttes. Az ünnep napján, a Bazársor tetőteraszán a polgármester beszédét követően megszentelik és kiosztják az új kenyeret. A lakótelepi pihenőparkban Bereczki Zoltánt, a Bagossy Brothers Companyt is láthatja a közönség és színpadra lép a Tűzvirág együttes is. 

Másnap, - más programok mellett -, este kilenc órakor kezdődik az István, a Király, a népszerű rockopera legnagyobb slágerei hangzanak el. A három napos programot lézer-show zárja és további kísérőrendezvények színesítik.

 

A város készül a pandémia miatt elhalasztott Város napja programsorozatra is. Szabó Péter polgármester arra kérte a civil szervezeteket, egyesületeket, hogy a már korábbról ismert felvonuláshoz minél hamarabb adják be jelentkezésüket, az ehhez szükséges űrlapok letölthetők a város honlapjáról. 

A kétnaposra tervezett rendezvénysorozatra meghívják az orosz és a német testvértelepülések delegációit is. Koncertek is lesznek, fellép mások mellett Rúzsa Magdi, valamint Majka & Curtis & Nika.

 

PAKS-PRESS 2021. július 27., kedd, 17:25. +++