Szabó Péter: a több ezer éves helyszín Paks büszkesége

2021-08-23 20:40:30



(PAKS-PRESS) Paks, 2021. augusztus 23., hétfő – Az országban az első, a Limes vonalában található, a római kort idéző játszótér készült el a Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd Térségi Turisztikai Termékcsomag részeként, a Tudással a Jövőért Alapítvány közreműködésével, Paks-Dunakömlődön.

 

Süli János a Paks II. beruházásért felelős miniszter az átadáson azt mondta, hogy az itt játszó gyerekek tanulhatnak a múltról a történelmi helyszínen. 

 

Szabó Péter Paks polgármestere szerint a több ezer éves helyszín Paks büszkesége, a római kori tematikus játszótér a gyermekek és a felnőttek számára értékes turisztikai hely, amely kerékpárúton is megközelíthető.  Közel hetvenhat millió forintból valósult meg, egy kerékpáros pihenőhely is készül, nyolcmilliós költséggel.

 

Spiesz József az önkormányzat helyi képviselője azt mondta, hogy Kömlődön a gyerekek már korábban, nagy örömmel használatba vették a játékokat. - Füvészkert is készül – tette hozzá.

 

A Magyar Állam és az EU több, mint 327 milliós támogatásával a négy településen turisztikai, ökológiai, régészeti és műemlékvédelmi beruházások valósulnak meg.

 

Képünkön: A Lussonium játszótér, Dunakömlődön.

 

PAKS-PRESS 2021. augusztus 23., hétfő 20:40. +++